Ölrecept
| Mängd | Koktid | IBU | OG | FG | ABV | Kalorier / L | Färg |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 18.0 L | 90 min | 47 | 1.064 SG | 1.018 SG | 6.1% | 597 |
21 EBC
|
Malt
| % | Namn | Mängd | Typ | Färg |
|---|---|---|---|---|
| 82.9% | Pale Ale | 5.00 kg | Malt |
6 EBC
|
| 6.3% | Caramunich II (Weyermann) | 0.38 kg | Malt |
124 EBC
|
| 5.3% | Caramalt (Thomas Fawcett) | 0.32 kg | Malt |
30 EBC
|
| 4.6% | Carahell (Weyermann) | 0.28 kg | Malt |
26 EBC
|
| 0.8% | Carapils (Briess) | 0.05 kg | Malt |
3 EBC
|
Humle
| % | Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 4.5% | Amarillo | 10 gr | 60 min | Kok | Pellet | 7.7% | 9.6 |
| 13.6% | Amarillo | 30 gr | 15 min | Kok | Pellet | 7.7% | 14.2 |
| 36.4% | Amarillo | 80 gr | 20 min | Arom | Pellet | 7.7% | 23.2 |
| 45.5% | Amarillo | 100 gr | 4 dgr | Torrhumling | Pellet | 7.7% | 0.0 |
Övriga ingredienser
| Namn | Mängd | Typ | Användning | Tid |
|---|---|---|---|---|
| Epsom Salt (MgSO4) | 5.54 gr | Vattenjustering | Mash | 60 min |
| Gypsum (Calcium Sulfate) | 3.52 gr | Vattenjustering | Mash | 60 min |
| Salt | 1.68 gr | Vattenjustering | Mash | 60 min |
| Calcium Chloride | 0.06 gr | Vattenjustering | Mash | 60 min |
| Protafloc | 0.50 gr | Klarning | Kok | 15 min |
Jäst
| Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur |
|---|---|---|---|---|---|
| Citrus | A20 | Imperial | Flytande | 76% | 19°C - 27°C |
Mäskning
| Namn | Typ | Vatten | Stegtemperatur | Höjningstid | Stegtid |
|---|---|---|---|---|---|
| Försockringsrast | Temperatur | 12.99 L | 64°C | 21 min | 75 min |
| Utmäskning | Temperatur | 0.00 L | 78°C | 7 min | 10 min |