Ölrecept
| Mängd | Koktid | IBU | OG | FG | ABV | Kalorier / L | Färg |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 30.0 L | 90 min | 88 | 1.120 SG | 1.004 SG | 15.6% | 1084 |
138 EBC
|
Malt
| % | Namn | Mängd | Typ | Färg |
|---|---|---|---|---|
| 2.6% | Fruit - Björnbär | 0.50 kg | Adjunkt |
0 EBC
|
| 2.6% | Fruit - Lingon | 0.50 kg | Adjunkt |
0 EBC
|
| 39.2% | Maris Otter (Crisp) | 7.50 kg | Malt |
8 EBC
|
| 14.6% | Crystal 400 (Dark Crystal) | 2.80 kg | Malt |
450 EBC
|
| 5.2% | Pale Chocolate Malt | 1.00 kg | Malt |
500 EBC
|
| 2.8% | Roasted Barley (Thomas Fawcett) | 0.54 kg | Malt |
1200 EBC
|
| 15.7% | Maris Otter Pale Liquid Extract | 3.00 kg | Extract |
12 EBC
|
| 6.8% | Cane (Beet) Sugar | 1.30 kg | Socker |
0 EBC
|
| 4.2% | Muscovado | 0.80 kg | Socker |
50 EBC
|
| 2.0% | Corn Sugar (Dextrose) | 0.39 kg | Socker |
0 EBC
|
| 4.2% | Muscovado | 0.80 kg | Socker |
50 EBC
|
Humle
| % | Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 15.6% | Chinook | 50 gr | 60 min | Kok | Pellet | 13.0% | 29.3 |
| 15.6% | Galena | 50 gr | 60 min | Kok | Pellet | 13.0% | 29.3 |
| 15.6% | Chinook | 50 gr | 15 min | Kok | Pellet | 13.0% | 14.5 |
| 15.6% | Galena | 50 gr | 15 min | Kok | Pellet | 13.0% | 14.5 |
| 12.5% | Chinook | 40 gr | 0 min | Kok | Pellet | 13.0% | 0.0 |
| 12.5% | East Kent Goldings (EKG) | 40 gr | 0 min | Kok | Pellet | 5.0% | 0.0 |
| 12.5% | Galena | 40 gr | 0 min | Kok | Pellet | 13.0% | 0.0 |
Övriga ingredienser
| Namn | Mängd | Typ | Användning | Tid |
|---|---|---|---|---|
| Violessens | 50.00 ml | Smak | Kok | 5 min |
Jäst
| Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur |
|---|---|---|---|---|---|
| WLP099 Super High Gravity Ale | Flytande | 82% | 18°C - 21°C |
Mäskning
| Namn | Typ | Vatten | Stegtemperatur | Höjningstid | Stegtid |
|---|---|---|---|---|---|
| Inmäskning | Temperatur | 38.01 L | 64°C | 20 min | 90 min |
| Utmäskning | Temperatur | 0.00 L | 78°C | 15 min | 10 min |