


Ölrecept
Mängd | Koktid | IBU | OG | FG | ABV | Kalorier / L | Färg |
---|---|---|---|---|---|---|---|
18.0 L | 90 min | 37 | 1.048 SG | 1.008 SG | 5.2% | 434 |
10 EBC
|
Malt
% | Namn | Mängd | Typ | Färg |
---|---|---|---|---|
47.6% | Pilsner (Weyermann) | 2.00 kg | Malt |
3 EBC
|
47.6% | Wheat Malt, Pale (Weyermann) | 2.00 kg | Malt |
4 EBC
|
4.8% | Caravienne Malt | 0.20 kg | Malt |
43 EBC
|
Humle
% | Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU |
---|---|---|---|---|---|---|---|
23.4% | Perle | 36 gr | 60 min | Kok | Kottar | 7.0% | 32.4 |
9.2% | Amarillo | 14 gr | 5 min | Kok | Kottar | 9.4% | 3.4 |
9.2% | Cascade | 14 gr | 5 min | Kok | Kottar | 3.5% | 1.3 |
9.2% | Amarillo | 14 gr | 0 min | Kok | Kottar | 9.4% | 0.0 |
9.2% | Cascade | 14 gr | 0 min | Kok | Kottar | 3.5% | 0.0 |
19.8% | Amarillo | 30 gr | 7 dgr | Torrhumling | Kottar | 9.4% | 0.0 |
19.8% | Cascade | 30 gr | 7 dgr | Torrhumling | Kottar | 3.5% | 0.0 |
Övriga ingredienser
Namn | Mängd | Typ | Användning | Tid |
---|---|---|---|---|
MM-Klar | 4.93 ml | Klarning | Kok | 10 min |
Jäst
Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur |
---|---|---|---|---|---|
Weihenstephan Weizen | 3068 | Wyeast Labs | Flytande | 75% | 18°C - 24°C |
Mäskning
Namn | Typ | Vatten | Stegtemperatur | Höjningstid | Stegtid |
---|---|---|---|---|---|
Betaglukanrast | Temperatur | 19.00 L | 45°C | 4 min | 15 min |
Proteinrast | Temperatur | 0.00 L | 52°C | 2 min | 30 min |
Försockringsrast | Temperatur | 0.00 L | 62°C | 15 min | 40 min |
Försockringsrast | Temperatur | 0.00 L | 71°C | 4 min | 20 min |
Utmäskning | Temperatur | 0.00 L | 78°C | 5 min | 10 min |