Ölrecept
| Mängd | Koktid | IBU | OG | FG | ABV | Kalorier / L | Färg |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 18.0 L | 90 min | 29 | 1.042 SG | 1.011 SG | 4.1% | 389 |
8 EBC
|
Malt
| % | Namn | Mängd | Typ | Färg |
|---|---|---|---|---|
| 80.2% | Wheat Malt, Pale (Weyermann) | 3.25 kg | Malt |
4 EBC
|
| 19.8% | Pale Malt (Weyermann) | 0.80 kg | Malt |
7 EBC
|
Humle
| % | Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 20.0% | Northern Brewer | 10 gr | 60 min | Kok | Pellet | 8.5% | 12.9 |
| 40.0% | Rakau (Alpharoma) | 20 gr | 15 min | Kok | Pellet | 10.8% | 16.2 |
| 40.0% | Rakau (Alpharoma) | 20 gr | 0 min | Kok | Pellet | 10.8% | 0.0 |
Jäst
| Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur |
|---|---|---|---|---|---|
| American Wheat Ale | 1010 | Wyeast Labs | Flytande | 76% | 14°C - 23°C |
Mäskning
| Namn | Typ | Vatten | Stegtemperatur | Höjningstid | Stegtid |
|---|---|---|---|---|---|
| Proteinrast | Infusion | 10.56 L | 50°C | 2 min | 30 min |
| Försockringsrast | Temperatur | 0.00 L | 67°C | 15 min | 45 min |
| Utmäskning | Temperatur | 0.00 L | 76°C | 10 min | 10 min |