Ölrecept
| Mängd | Koktid | IBU | OG | FG | ABV | Kalorier / L | Färg |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 10.0 L | 330 min | 37 | 1.108 SG | 1.066 SG | 5.7% | 1066 |
36 EBC
|
Malt
| % | Namn | Mängd | Typ | Färg |
|---|---|---|---|---|
| 66.7% | Wheat Malt, Dark | 4.35 kg | Malt |
18 EBC
|
| 33.0% | Munich II (Weyermann) | 2.15 kg | Malt |
17 EBC
|
| 0.3% | Plum | 0.02 kg | Fruit |
98 EBC
|
Humle
| % | Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 100.0% | Hallertauer Mittelfrueh | 42 gr | 0 dgr | Arom | Pellet | 4.0% | 0.0 |
Övriga ingredienser
| Namn | Mängd | Typ | Användning | Tid |
|---|---|---|---|---|
| Protafloc | 0.50 gr | Klarning | Kok | 20 min |
| Mejram | 2.00 gr | Ört | Primär | 600 min |
| Timjan | 2.00 gr | Ört | Primär | 600 min |
| Fläderblomma | 1.00 gr | Ört | Primär | 600 min |
| Enbär | 23.00 gr | Krydda | Primär | 600 min |
Jäst
| Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur |
|---|---|---|---|---|---|
| SafBrew Ale | S-33 | DCL/Fermentis | Torr | 73% | 18°C - 22°C |
Mäskning
| Namn | Typ | Vatten | Stegtemperatur | Höjningstid | Stegtid |
|---|---|---|---|---|---|
| Inmäskning | Infusion | 23.00 L | 75°C | 20 min | 60 min |
| Utmäskning | Temperatur | 0.00 L | 84°C | 6 min | 10 min |