Ölrecept
| Mängd | Koktid | IBU | OG | FG | ABV | Kalorier / L | Färg |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 20.0 L | 80 min | 47 | 1.062 SG | 1.016 SG | 6.1% | 576 |
46 EBC
|
Malt
| % | Namn | Mängd | Typ | Färg |
|---|---|---|---|---|
| 70.8% | Pale Ale (Crisp) | 3.80 kg | Malt |
8 EBC
|
| 10.0% | Pale Chocolate | 0.53 kg | Malt |
404 EBC
|
| 3.0% | Biscuit Malt | 0.16 kg | Malt |
45 EBC
|
| 3.0% | Crystal 150 | 0.16 kg | Malt |
170 EBC
|
| 3.0% | Oats, Flaked | 0.16 kg | Malt |
2 EBC
|
| 0.9% | Rostat Korn (Castle) | 0.05 kg | Malt |
1300 EBC
|
| 9.3% | Milk Sugar (Lactose) | 0.50 kg | Socker |
0 EBC
|
Humle
| % | Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 50.0% | Mosaic (HBC 369) | 20 gr | 60 min | Kok | Pellet | 12.25% | 27.9 |
| 50.0% | Denali (Exp 06277) | 20 gr | 20 min | Kok | Pellet | 14.0% | 19.3 |
Övriga ingredienser
| Namn | Mängd | Typ | Användning | Tid |
|---|---|---|---|---|
| Gräddkola Essens | 25.00 ml | Smak | Buteljering | 0 min |
| Mandel Essens | 25.00 ml | Smak | Buteljering | 0 min |
Jäst
| Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur |
|---|---|---|---|---|---|
| Darkness | A10 | Imperial Yeast | Flytande | 73% | 17°C - 22°C |
Mäskning
| Namn | Typ | Vatten | Stegtemperatur | Höjningstid | Stegtid |
|---|---|---|---|---|---|
| Inmäskning | Infusion | 13.37 L | 67°C | 2 min | 60 min |
| Utmäskning | Infusion | 7.49 L | 76°C | 2 min | 10 min |