Ölrecept
| Mängd | Koktid | IBU | OG | FG | ABV | Kalorier / L | Färg |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 18.0 L | 90 min | 23 | 1.061 SG | 1.013 SG | 6.3% | 559 |
22 EBC
|
Malt
| % | Namn | Mängd | Typ | Färg |
|---|---|---|---|---|
| 28.6% | Munchner | 2.00 kg | Malt |
20 EBC
|
| 28.6% | Pilsner (Weyermann) | 2.00 kg | Malt |
3 EBC
|
| 7.1% | Vetemalt | 0.50 kg | Malt |
6 EBC
|
| 3.6% | Caramel Malt - 10L (Briess) | 0.25 kg | Malt |
20 EBC
|
| 3.6% | Milk Sugar (Lactose) | 0.25 kg | Socker |
0 EBC
|
| 28.6% | Rabarber | 2.00 kg | Adjunkt |
0 EBC
|
Humle
| % | Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 41.7% | Willamette | 25 gr | 60 min | Kok | Pellet | 5.5% | 17.6 |
| 25.0% | Willamette | 15 gr | 15 min | Kok | Pellet | 5.5% | 5.2 |
| 33.3% | Willamette | 20 gr | 7 dgr | Torrhumling | Pellet | 5.5% | 0.0 |
Övriga ingredienser
| Namn | Mängd | Typ | Användning | Tid |
|---|---|---|---|---|
| Malto-Dextrine | 250.00 gr | Övrigt | Kok | 60 min |
Jäst
| Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur |
|---|---|---|---|---|---|
| Belle Saison | - | Lallemand/Danstar | Torr | 76% | 15°C - 35°C |
Mäskning
| Namn | Typ | Vatten | Stegtemperatur | Höjningstid | Stegtid |
|---|---|---|---|---|---|
| Proteinrast | Temperatur | 19.00 L | 50°C | 40 min | 15 min |
| Försockringsrast | Temperatur | 0.00 L | 65°C | 20 min | 75 min |
| Utmäskning | Temperatur | 0.00 L | 78°C | 10 min | 10 min |