Ölrecept
| Mängd | Koktid | IBU | OG | FG | ABV | Kalorier / L | Färg |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 18.0 L | 90 min | 28 | 1.054 SG | 1.014 SG | 5.3% | 501 |
35 EBC
|
Malt
| % | Namn | Mängd | Typ | Färg |
|---|---|---|---|---|
| 8.5% | Fruit - Pumpkin Canned | 0.45 kg | Adjunkt |
0 EBC
|
| 6.0% | Havreskal | 0.32 kg | Adjunkt |
0 EBC
|
| 74.5% | Pale Ale | 3.96 kg | Malt |
6 EBC
|
| 5.2% | Caramel Malt - 80L 6-Row (Briess) | 0.28 kg | Malt |
158 EBC
|
| 5.2% | Special B Malt | 0.28 kg | Malt |
355 EBC
|
| 0.6% | Roasted Barley (Thomas Fawcett) | 0.03 kg | Malt |
1200 EBC
|
Humle
| % | Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 55.6% | Perle | 15 gr | 75 min | Kok | Pellet | 8.0% | 17.1 |
| 44.4% | Northern Brewer | 12 gr | 30 min | Kok | Pellet | 8.5% | 10.7 |
Övriga ingredienser
| Namn | Mängd | Typ | Användning | Tid |
|---|---|---|---|---|
| Rostade Pumpafrön | 200.00 gr | Ört | Mash | 60 min |
| MM-Klar | 4.93 ml | Klarning | Kok | 10 min |
| Ingefära, mald | 4.93 ml | Ört | Kok | 10 min |
| Muskot, mald | 9.86 ml | Krydda | Kok | 10 min |
| Kanel, mald | 4.93 ml | Krydda | Kok | 10 min |
| Kryddnejlika, mald | 4.93 ml | Krydda | Kok | 10 min |
| Kryddpeppar | 4.93 ml | Krydda | Kok | 10 min |
| Rostade Pumpafrön | 250.00 gr | Ört | Sekundär | 14 dgr |
Jäst
| Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur |
|---|---|---|---|---|---|
| SafBrew Ale | S-33 | DCL/Fermentis | Torr | 73% | 18°C - 22°C |
Mäskning
| Namn | Typ | Vatten | Stegtemperatur | Höjningstid | Stegtid |
|---|---|---|---|---|---|
| Inmäskning | Temperatur | 19.00 L | 68°C | 40 min | 60 min |