Ölrecept
| Mängd | Koktid | IBU | OG | FG | ABV | Kalorier / L | Färg |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 18.0 L | 60 min | 37 | 1.043 SG | 1.013 SG | 3.9% | 397 |
22 EBC
|
Malt
| % | Namn | Mängd | Typ | Färg |
|---|---|---|---|---|
| 85.4% | Pale Malt, Maris Otter | 3.50 kg | Malt |
3 EBC
|
| 7.3% | Cara-Pils/Dextrine | 0.30 kg | Malt |
2 EBC
|
| 3.7% | Caramunich Malt | 0.15 kg | Malt |
56 EBC
|
| 3.7% | Pale Chocolate Malt | 0.15 kg | Malt |
254 EBC
|
Humle
| % | Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 36.4% | Hallertauer Mittelfrueh | 40 gr | 60 min | First Wort | Pellet | 3.0% | 19.8 |
| 31.8% | Whitbread Golding Variety (WGV) | 35 gr | 30 min | Kok | Pellet | 4.3% | 17.4 |
| 31.8% | Whitbread Golding Variety (WGV) | 35 gr | 0 min | Kok | Pellet | 4.3% | 0.0 |
Övriga ingredienser
| Namn | Mängd | Typ | Användning | Tid |
|---|---|---|---|---|
| Lactic Acid | 10.00 ml | Vattenjustering | Mash | 60 min |
| Calcium Chloride | 3.55 gr | Vattenjustering | Mash | 60 min |
| Gypsum (Calcium Sulfate) | 1.75 gr | Vattenjustering | Mash | 60 min |
| Baking Soda | 1.48 gr | Vattenjustering | Mash | 60 min |
| Chalk | 0.51 gr | Vattenjustering | Mash | 60 min |
| Epsom Salt (MgSO4) | 0.30 gr | Vattenjustering | Mash | 60 min |
| Protafloc | 0.50 gr | Klarning | Kok | 10 min |
| Jästnäring | 2.46 ml | Övrigt | Kok | 10 min |
Jäst
| Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur |
|---|---|---|---|---|---|
| Juice | A38 | Imperial Yeast | Flytande | 74% | 18°C - 23°C |
Mäskning
| Namn | Typ | Vatten | Stegtemperatur | Höjningstid | Stegtid |
|---|---|---|---|---|---|
| Inmäskning | Temperatur | 12.00 L | 67°C | 20 min | 60 min |
| Utmäskning | Temperatur | 0.00 L | 78°C | 6 min | 10 min |