Ölrecept
| Mängd | Koktid | IBU | OG | FG | ABV | Kalorier / L | Färg |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 18.0 L | 90 min | 34 | 1.048 SG | 1.009 SG | 6.0% | 486 |
6 EBC
|
Malt
| % | Namn | Mängd | Typ | Färg |
|---|---|---|---|---|
| 67.4% | Balder Pilsner | 3.00 kg | Malt |
2 EBC
|
| 22.5% | Pale Malt, Maris Otter (Thomas Fawcett) | 1.00 kg | Malt |
3 EBC
|
| 10.1% | Candi Syrup, Golden | 0.45 kg | Extract |
5 EBC
|
Humle
| % | Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 35.1% | Northern Brewer | 20 gr | 60 min | Kok | Kottar | 8.5% | 22.2 |
| 29.8% | Hallertauer Mittelfrueh | 17 gr | 20 min | Kok | Pellet | 4.0% | 5.9 |
| 35.1% | Styrian Goldings | 20 gr | 12 min | Kok | Kottar | 5.4% | 5.9 |
Övriga ingredienser
| Namn | Mängd | Typ | Användning | Tid |
|---|---|---|---|---|
| Chalk | 4.58 gr | Vattenjustering | Mash | 60 min |
| Baking Soda | 2.51 gr | Vattenjustering | Mash | 60 min |
| Protafloc | 0.50 gr | Klarning | Kok | 20 min |
| Jästnäring | 4.93 ml | Övrigt | Primär | 3 dgr |
Jäst
| Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur |
|---|---|---|---|---|---|
| Triple Double | B48 | Imperial Yeast | Flytande | 76% | 18°C - 25°C |
Mäskning
| Namn | Typ | Vatten | Stegtemperatur | Höjningstid | Stegtid |
|---|---|---|---|---|---|
| Försockringsrast | Temperatur | 12.00 L | 64°C | 24 min | 60 min |
| Utmäskning | Temperatur | 0.00 L | 76°C | 7 min | 10 min |