Ölrecept
| Mängd | Koktid | IBU | OG | FG | ABV | Kalorier / L | Färg |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 10.0 L | 90 min | 44 | 1.083 SG | 1.018 SG | 8.6% | 765 |
17 EBC
|
Malt
| % | Namn | Mängd | Typ | Färg |
|---|---|---|---|---|
| 95.0% | Pale Malt, Maris Otter (Thomas Fawcett) | 2.86 kg | Malt |
6 EBC
|
| 5.0% | Biscuit (Dingemans) | 0.15 kg | Malt |
44 EBC
|
Humle
| % | Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 9.1% | Centennial | 5 gr | 60 min | Kok | Pellet | 10.0% | 9.4 |
| 18.2% | Citra | 10 gr | 15 min | Kok | Pellet | 12.0% | 11.2 |
| 18.2% | Nelson Sauvin | 10 gr | 15 min | Kok | Kottar | 12.0% | 10.2 |
| 27.3% | Citra | 15 gr | 5 min | Kok | Pellet | 12.0% | 6.8 |
| 27.3% | Nelson Sauvin | 15 gr | 5 min | Kok | Kottar | 12.0% | 6.2 |
Jäst
| Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur |
|---|---|---|---|---|---|
| Safale American | US-05 | DCL/Fermentis | Torr | 76% | 15°C - 24°C |
Mäskning
| Namn | Typ | Vatten | Stegtemperatur | Höjningstid | Stegtid |
|---|---|---|---|---|---|
| Inmäskning | Infusion | 7.85 L | 69°C | 2 min | 45 min |
| Utmäskning | Infusion | 3.14 L | 76°C | 2 min | 10 min |