Ölrecept
| Mängd | Koktid | IBU | OG | FG | ABV | Kalorier / L | Färg |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 25.0 L | 60 min | 19 | 1.043 SG | 1.016 SG | 3.6% | 407 |
22 EBC
|
Malt
| % | Namn | Mängd | Typ | Färg |
|---|---|---|---|---|
| 83.4% | Pale Malt, Maris Otter | 4.20 kg | Malt |
3 EBC
|
| 7.1% | Caramunich Malt | 0.36 kg | Malt |
56 EBC
|
| 7.1% | Carared | 0.36 kg | Malt |
20 EBC
|
| 2.4% | Carafa I | 0.12 kg | Malt |
337 EBC
|
Humle
| % | Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 37.0% | Challenger | 20 gr | 60 min | Kok | Pellet | 6.5% | 14.1 |
| 31.5% | Whitbread Golding Variety (WGV) | 17 gr | 15 min | Kok | Pellet | 4.6% | 4.2 |
| 31.5% | Styrian Goldings | 17 gr | 5 min | Kok | Kottar | 3.38% | 1.1 |
Övriga ingredienser
| Namn | Mängd | Typ | Användning | Tid |
|---|---|---|---|---|
| Lactic Acid | 9.00 ml | Vattenjustering | Mash | 60 min |
| Protafloc | 2.46 ml | Klarning | Kok | 15 min |
| Jästnäring | 2.46 ml | Övrigt | Kok | 15 min |
Jäst
| Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur |
|---|---|---|---|---|---|
| Irish Ale Yeast | WLP004 | White Labs | Flytande | 72% | 18°C - 20°C |
Mäskning
| Namn | Typ | Vatten | Stegtemperatur | Höjningstid | Stegtid |
|---|---|---|---|---|---|
| Proteinrast | Temperatur | 17.50 L | 55°C | 20 min | 15 min |
| Försockringsrast | Temperatur | 0.00 L | 67°C | 6 min | 45 min |
| Utmäskning | Temperatur | 0.00 L | 76°C | 5 min | 10 min |