Ölrecept
| Mängd | Koktid | IBU | OG | FG | ABV | Kalorier / L | Färg |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 18.0 L | 90 min | 30 | 1.073 SG | 1.014 SG | 7.9% | 675 |
8 EBC
|
Malt
| % | Namn | Mängd | Typ | Färg |
|---|---|---|---|---|
| 86.8% | Pale Malt, Maris Otter | 5.00 kg | Malt |
3 EBC
|
| 13.2% | Sugar, Table (Sucrose) | 0.76 kg | Socker |
1 EBC
|
Humle
| % | Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 56.8% | Styrian Bobek | 42 gr | 60 min | Kok | Kottar | 5.56% | 24.3 |
| 43.2% | Saaz | 32 gr | 15 min | Kok | Kottar | 3.2% | 5.3 |
Övriga ingredienser
| Namn | Mängd | Typ | Användning | Tid |
|---|---|---|---|---|
| Lactic Acid | 5.50 ml | Vattenjustering | Mash | 60 min |
| Chalk | 4.62 gr | Vattenjustering | Mash | 60 min |
| Baking Soda | 2.52 gr | Vattenjustering | Mash | 60 min |
| Protafloc | 0.50 gr | Klarning | Kok | 10 min |
| Ingefära | 4.00 gr | Ört | Kok | 10 min |
| Coriander Seed | 12.00 gr | Krydda | Kok | 10 min |
| Paradisfrön | 4.00 gr | Krydda | Kok | 10 min |
Jäst
| Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur |
|---|---|---|---|---|---|
| Belgian Strong Ale | 1388 | Wyeast Labs | Flytande | 76% | 18°C - 24°C |
Mäskning
| Namn | Typ | Vatten | Stegtemperatur | Höjningstid | Stegtid |
|---|---|---|---|---|---|
| Proteinrast | Temperatur | 12.00 L | 50°C | 14 min | 30 min |
| Försockringsrast | Temperatur | 0.00 L | 65°C | 7 min | 45 min |
| Dextrin | Temperatur | 0.00 L | 72°C | 4 min | 30 min |
| Utmäskning | Temperatur | 0.00 L | 78°C | 2 min | 10 min |