Ölrecept
| Mängd | Koktid | IBU | OG | FG | ABV | Kalorier / L | Färg |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 18.0 L | 90 min | 20 | 1.047 SG | 1.011 SG | 4.8% | 436 |
7 EBC
|
Malt
| % | Namn | Mängd | Typ | Färg |
|---|---|---|---|---|
| 10.3% | Oats (Flaked) | 0.40 kg | Adjunkt |
4 EBC
|
| 43.6% | Pilsner (Weyermann) | 1.70 kg | Malt |
3 EBC
|
| 43.6% | Wheat, Flaked | 1.70 kg | Malt |
3 EBC
|
| 2.6% | Munchner | 0.10 kg | Malt |
20 EBC
|
Humle
| % | Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 100.0% | Hallertauer Mittelfrueh | 35 gr | 60 min | Kok | Pellet | 4.0% | 20.3 |
Övriga ingredienser
| Namn | Mängd | Typ | Användning | Tid |
|---|---|---|---|---|
| Orange peel (Sweet) | 50.00 gr | Smak | Kok | 5 min |
| Coriander | 10.00 gr | Krydda | Kok | 5 min |
Jäst
| Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur |
|---|---|---|---|---|---|
| Belgian Witbier | 3944 | Wyeast | Flytande | 74% | 17°C - 24°C |
Mäskning
| Namn | Typ | Vatten | Stegtemperatur | Höjningstid | Stegtid |
|---|---|---|---|---|---|
| Proteinrast | Temperatur | 12.29 L | 50°C | 20 min | 15 min |
| Försockringsrast | Temperatur | 0.00 L | 66°C | 15 min | 90 min |
| Utmäskning | Temperatur | -0.00 L | 78°C | 8 min | 10 min |