Ölrecept
| Mängd | Koktid | IBU | OG | FG | ABV | Kalorier / L | Färg |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 18.0 L | 90 min | 10 | 1.055 SG | 1.016 SG | 5.2% | 515 |
6 EBC
|
Malt
| % | Namn | Mängd | Typ | Färg |
|---|---|---|---|---|
| 80.0% | Wheat Malt, Pale (Weyermann) | 4.00 kg | Malt |
2 EBC
|
| 20.0% | Pale Malt, Maris Otter (Thomas Fawcett) | 1.00 kg | Malt |
3 EBC
|
Humle
| % | Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 72.2% | Hersbrucker | 26 gr | 60 min | Kok | Pellet | 2.75% | 9.6 |
| 27.8% | Hersbrucker | 10 gr | 5 min | Kok | Pellet | 2.75% | 0.7 |
Övriga ingredienser
| Namn | Mängd | Typ | Användning | Tid |
|---|---|---|---|---|
| Chalk | 4.65 gr | Vattenjustering | Mash | 60 min |
| Baking Soda | 1.93 gr | Vattenjustering | Mash | 60 min |
| Jästnäring | 2.46 ml | Övrigt | Kok | 10 min |
Jäst
| Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur |
|---|---|---|---|---|---|
| Hefeweizen Ale | WLP300 | White Labs | Flytande | 74% | 20°C - 22°C |
Mäskning
| Namn | Typ | Vatten | Stegtemperatur | Höjningstid | Stegtid |
|---|---|---|---|---|---|
| Inmäskning | Temperatur | 12.00 L | 67°C | 2 min | 60 min |
| Utmäskning | Temperatur | 0.00 L | 78°C | 7 min | 10 min |