Ölrecept
| Mängd | Koktid | IBU | OG | FG | ABV | Kalorier / L | Färg |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 18.0 L | 90 min | 28 | 1.060 SG | 1.012 SG | 6.3% | 549 |
36 EBC
|
Malt
| % | Namn | Mängd | Typ | Färg |
|---|---|---|---|---|
| 76.9% | Pale Ale (Dingemans) | 4.57 kg | Malt |
7 EBC
|
| 3.8% | Caramunich I (Weyermann) | 0.23 kg | Malt |
100 EBC
|
| 3.8% | Special B Malt | 0.23 kg | Malt |
355 EBC
|
| 2.9% | Biscuit (Castle) | 0.17 kg | Malt |
50 EBC
|
| 1.0% | Pale Chocolate Malt | 0.06 kg | Malt |
500 EBC
|
| 11.6% | Sugar - Maple syrup | 0.69 kg | Socker |
59 EBC
|
Humle
| % | Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 46.2% | Perle | 24 gr | 60 min | Kok | Pellet | 8.0% | 24.7 |
| 53.8% | Hallertauer Mittelfrueh | 28 gr | 5 min | Kok | Pellet | 4.0% | 2.9 |
Övriga ingredienser
| Namn | Mängd | Typ | Användning | Tid |
|---|---|---|---|---|
| MM-Klar | 4.93 ml | Klarning | Kok | 10 min |
Jäst
| Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur |
|---|---|---|---|---|---|
| Trappist Ale | WLP500 | White Labs | Flytande | 78% | 18°C - 22°C |
Mäskning
| Namn | Typ | Vatten | Stegtemperatur | Höjningstid | Stegtid |
|---|---|---|---|---|---|
| Inmäskning | Temperatur | 24.95 L | 66°C | 20 min | 60 min |
| Utmäskning | Temperatur | 0.00 L | 76°C | 15 min | 10 min |