Ölrecept
| Mängd | Koktid | IBU | OG | FG | ABV | Kalorier / L | Färg |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 18.0 L | 90 min | 23 | 1.062 SG | 1.012 SG | 6.6% | 569 |
13 EBC
|
Malt
| % | Namn | Mängd | Typ | Färg |
|---|---|---|---|---|
| 2.6% | Havreskal | 0.25 kg | Adjunkt |
0 EBC
|
| 20.5% | Wheat Malt, Pale (Weyermann) | 2.00 kg | Malt |
4 EBC
|
| 12.8% | Pale Ale | 1.25 kg | Malt |
6 EBC
|
| 7.7% | Pilsner (Weyermann) | 0.75 kg | Malt |
3 EBC
|
| 2.6% | Carahell (Weyermann) | 0.25 kg | Malt |
26 EBC
|
| 2.6% | Milk Sugar (Lactose) | 0.25 kg | Socker |
0 EBC
|
| 51.3% | Rabarber | 5.00 kg | Adjunkt |
0 EBC
|
Humle
| % | Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 62.2% | East Kent Goldings (EKG) | 28 gr | 60 min | Kok | Pellet | 5.0% | 17.7 |
| 37.8% | East Kent Goldings (EKG) | 17 gr | 15 min | Kok | Pellet | 5.0% | 5.3 |
Övriga ingredienser
| Namn | Mängd | Typ | Användning | Tid |
|---|---|---|---|---|
| Epsom Salt (MgSO4) | 2.60 gr | Vattenjustering | Mash | 60 min |
| Calcium Chloride | 1.09 gr | Vattenjustering | Mash | 60 min |
| Salt | 0.68 gr | Vattenjustering | Mash | 60 min |
| Protafloc | 0.50 gr | Klarning | Kok | 20 min |
| Malto-Dextrine | 250.00 gr | Övrigt | Kok | 5 min |
Jäst
| Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur |
|---|---|---|---|---|---|
| Rustic | B56 | Imperial | Flytande | 74% | 20°C - 27°C |
Mäskning
| Namn | Typ | Vatten | Stegtemperatur | Höjningstid | Stegtid |
|---|---|---|---|---|---|
| Proteinrast | Temperatur | 20.12 L | 50°C | 40 min | 15 min |
| Försockringsrast | Temperatur | 0.00 L | 65°C | 20 min | 75 min |
| Utmäskning | Temperatur | 0.00 L | 76°C | 10 min | 10 min |