Ölrecept
| Mängd | Koktid | IBU | OG | FG | ABV | Kalorier / L | Färg |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 18.0 L | 90 min | 194 | 1.062 SG | 1.014 SG | 5.8% | 542 |
18 EBC
|
Malt
| % | Namn | Mängd | Typ | Färg |
|---|---|---|---|---|
| 88.9% | Vienna Malt | 4.00 kg | Malt |
7 EBC
|
| 11.1% | Dark Dry Extract | 0.50 kg | Extrakt |
34 EBC
|
Humle
| % | Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 7.6% | Citra | 15 gr | 60 min | Kok | Pellet | 13.1% | 24.9 |
| 12.7% | Amarillo | 25 gr | 15 min | Kok | Pellet | 85.0% | 133.4 |
| 11.2% | Citra | 22 gr | 15 min | Kok | Pellet | 13.1% | 18.1 |
| 17.8% | Amarillo | 35 gr | 1 min | Kok | Pellet | 85.0% | 16.2 |
| 10.2% | Nelson Sauvin | 20 gr | 1 min | Kok | Pellet | 11.2% | 1.2 |
| 40.6% | Nelson Sauvin | 80 gr | 7 dgr | Torrhumling | Pellet | 11.2% | 0.0 |
Övriga ingredienser
| Namn | Mängd | Typ | Användning | Tid |
|---|---|---|---|---|
| Acai | 25.00 gr | Smak | Kok | 15 min |
| Acai | 25.00 gr | Smak | Sekundär | 7 dgr |
Jäst
| Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur |
|---|---|---|---|---|---|
| California Ale | WLP001 | White Labs | Flytande | 76% | 20°C - 23°C |
Mäskning
| Namn | Typ | Vatten | Stegtemperatur | Höjningstid | Stegtid |
|---|---|---|---|---|---|
| Försockringsrast | Infusion | 19.00 L | 62°C | 15 min | 60 min |
| Utmäskning | Temperatur | 0.00 L | 76°C | 10 min | 10 min |