Ölrecept
| Mängd | Koktid | IBU | OG | FG | ABV | Kalorier / L | Färg |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 18.0 L | 90 min | 62 | 1.058 SG | 1.006 SG | 6.9% | 527 |
13 EBC
|
Malt
| % | Namn | Mängd | Typ | Färg |
|---|---|---|---|---|
| 85.5% | Pilsner (Weyermann) | 3.91 kg | Malt |
3 EBC
|
| 2.9% | Carared | 0.13 kg | Malt |
39 EBC
|
| 1.7% | Caramunich II (Weyermann) | 0.08 kg | Malt |
124 EBC
|
| 9.9% | Candi Syrup, Golden | 0.45 kg | Extract |
10 EBC
|
Humle
| % | Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 16.3% | East Kent Goldings (EKG) | 25 gr | 60 min | Kok | Pellet | 5.0% | 16.4 |
| 11.4% | Fuggle | 18 gr | 60 min | Kok | Pellet | 4.75% | 10.9 |
| 7.2% | East Kent Goldings (EKG) | 11 gr | 15 min | Kok | Pellet | 5.0% | 3.6 |
| 32.6% | Mosaic (HBC 369) | 50 gr | 30 min | Arom | Pellet | 12.25% | 30.9 |
| 32.6% | Mosaic (HBC 369) | 50 gr | 5 dgr | Torrhumling | Pellet | 12.25% | 0.0 |
Övriga ingredienser
| Namn | Mängd | Typ | Användning | Tid |
|---|---|---|---|---|
| Lactic Acid | 8.00 ml | Vattenjustering | Mash | 80 min |
| Epsom Salt (MgSO4) | 1.30 gr | Vattenjustering | Mash | 60 min |
| Calcium Chloride | 0.60 gr | Vattenjustering | Mash | 60 min |
| Salt | 0.30 gr | Vattenjustering | Mash | 60 min |
| Protafloc | 0.50 gr | Klarning | Kok | 20 min |
| Orange Peel, Bitter | 30.00 gr | Krydda | Kok | 15 min |
Jäst
| Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur |
|---|---|---|---|---|---|
| French Saison Ale | M29 | Mangrove Jack's | Torr | 88% | 26°C - 32°C |
Mäskning
| Namn | Typ | Vatten | Stegtemperatur | Höjningstid | Stegtid |
|---|---|---|---|---|---|
| Inmäskning | Temperatur | 11.50 L | 66°C | 20 min | 90 min |
| Utmäskning | Temperatur | 0.00 L | 78°C | 7 min | 10 min |