Ölrecept
| Mängd | Koktid | IBU | OG | FG | ABV | Kalorier / L | Färg |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 18.0 L | 90 min | 38 | 1.057 SG | 1.013 SG | 5.3% | 498 |
15 EBC
|
Malt
| % | Namn | Mängd | Typ | Färg |
|---|---|---|---|---|
| 23.4% | Pale Ale (Crisp) | 0.75 kg | Malt |
8 EBC
|
| 15.6% | Vetemalt | 0.50 kg | Malt |
6 EBC
|
| 7.8% | Caramel Malt - 10L (Briess) | 0.25 kg | Malt |
20 EBC
|
| 37.5% | Extra Light Dry Extract | 1.20 kg | Extrakt |
6 EBC
|
| 15.6% | Dark Dry Extract | 0.50 kg | Extrakt |
34 EBC
|
Humle
| % | Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 5.3% | Galena | 10 gr | 60 min | Kok | Pellet | 13.0% | 17.2 |
| 10.6% | Amarillo | 20 gr | 15 min | Kok | Pellet | 9.2% | 12.1 |
| 10.6% | Cascade | 20 gr | 15 min | Kok | Pellet | 6.6% | 8.7 |
| 16.0% | Amarillo | 30 gr | 0 min | Kok | Pellet | 9.2% | 0.0 |
| 12.8% | Cascade, New Zealand | 24 gr | 0 min | Kok | Pellet | 7.3% | 0.0 |
| 7.4% | Cascade | 14 gr | 0 min | Kok | Pellet | 6.6% | 0.0 |
| 26.6% | Cascade | 50 gr | 7 dgr | Torrhumling | Pellet | 5.5% | 0.0 |
| 10.6% | Willamette | 20 gr | 7 dgr | Torrhumling | Pellet | 5.5% | 0.0 |
Övriga ingredienser
| Namn | Mängd | Typ | Användning | Tid |
|---|---|---|---|---|
| Björklöv | 30.00 gr | Ört | Mash | 60 min |
| Enbär | 13.00 gr | Krydda | Kok | 75 min |
| Älgört | 30.00 gr | Ört | Kok | 15 min |
Jäst
| Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur |
|---|---|---|---|---|---|
| Safale American | US-05 | DCL/Fermentis | Torr | 76% | 15°C - 24°C |
Mäskning
| Namn | Typ | Vatten | Stegtemperatur | Höjningstid | Stegtid |
|---|---|---|---|---|---|
| Försockringsrast | Temperatur | 19.00 L | 64°C | 20 min | 60 min |
| Utmäskning | Temperatur | 0.00 L | 78°C | 8 min | 10 min |