Ölrecept
| Mängd | Koktid | IBU | OG | FG | ABV | Kalorier / L | Färg |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 23.0 L | 90 min | 14 | 1.037 SG | 1.016 SG | 2.8% | 352 |
22 EBC
|
Malt
| % | Namn | Mängd | Typ | Färg |
|---|---|---|---|---|
| 83.3% | Maris Otter (Crisp) | 3.00 kg | Malt |
3 EBC
|
| 13.9% | Crystal 240 | 0.50 kg | Malt |
127 EBC
|
| 2.8% | Chocolate (Crisp) | 0.10 kg | Malt |
630 EBC
|
Humle
| % | Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 57.1% | East Kent Goldings (EKG) | 20 gr | 60 min | Kok | Kottar | 5.0% | 11.3 |
| 42.9% | East Kent Goldings (EKG) | 15 gr | 10 min | Kok | Kottar | 5.0% | 3.1 |
Övriga ingredienser
| Namn | Mängd | Typ | Användning | Tid |
|---|---|---|---|---|
| Calcium Chloride | 13.89 gr | Vattenjustering | Mash | 60 min |
| Gypsum (Calcium Sulfate) | 7.11 gr | Vattenjustering | Mash | 60 min |
| Chalk | 0.46 gr | Vattenjustering | Mash | 60 min |
| Protafloc | 0.64 gr | Klarning | Kok | 15 min |
| Jästnäring | 3.15 ml | Övrigt | Kok | 10 min |
Jäst
| Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur |
|---|---|---|---|---|---|
| English Ale | WLP002 | White Labs | Flytande | 66% | 18°C - 20°C |
Mäskning
| Namn | Typ | Vatten | Stegtemperatur | Höjningstid | Stegtid |
|---|---|---|---|---|---|
| Inmäskning | Infusion | 16.50 L | 69°C | 2 min | 60 min |
| Utmäskning | Temperatur | 3.76 L | 76°C | 2 min | 10 min |