Bleckan

Ölrecept

Mängd Koktid IBU OG FG ABV Kalorier / L Färg
23.0 L 90 min 14 1.037 SG 1.016 SG 2.8% 352 22 EBC
 

Malt

% Namn Mängd Typ Färg
83.3% Maris Otter (Crisp) 3.00 kg Malt 3 EBC
 
13.9% Crystal 240 0.50 kg Malt 127 EBC
 
2.8% Chocolate (Crisp) 0.10 kg Malt 630 EBC
 

Humle

% Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU
57.1% East Kent Goldings (EKG) 20 gr 60 min Kok Kottar 5.0% 11.3
42.9% East Kent Goldings (EKG) 15 gr 10 min Kok Kottar 5.0% 3.1

Övriga ingredienser

Namn Mängd Typ Användning Tid
Calcium Chloride 13.89 gr Vattenjustering Mash 60 min
Gypsum (Calcium Sulfate) 7.11 gr Vattenjustering Mash 60 min
Chalk 0.46 gr Vattenjustering Mash 60 min
Protafloc 0.64 gr Klarning Kok 15 min
Jästnäring 3.15 ml Övrigt Kok 10 min

Jäst

Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
English Ale WLP002 White Labs Flytande 66% 18°C - 20°C

Mäskning

Namn Typ Vatten Stegtemperatur Höjningstid Stegtid
Inmäskning Infusion 16.50 L 69°C 2 min 60 min
Utmäskning Temperatur 3.76 L 76°C 2 min 10 min