Ölrecept
| Mängd | Koktid | IBU | OG | FG | ABV | Kalorier / L | Färg |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 18.0 L | 90 min | 16 | 1.045 SG | 1.011 SG | 4.7% | 427 |
14 EBC
|
Malt
| % | Namn | Mängd | Typ | Färg |
|---|---|---|---|---|
| 2.3% | Havreskal | 0.10 kg | Adjunkt |
0 EBC
|
| 70.3% | Vetemalt | 3.00 kg | Malt |
6 EBC
|
| 23.4% | Pilsner | 1.00 kg | Malt |
5 EBC
|
| 2.6% | Caramunich I (Weyermann) | 0.11 kg | Malt |
100 EBC
|
| 1.4% | Acid Malt | 0.06 kg | Malt |
6 EBC
|
Humle
| % | Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 71.4% | Hallertauer Hersbrucker | 25 gr | 60 min | Kok | Pellet | 4.0% | 14.7 |
| 28.6% | Hallertauer Hersbrucker | 10 gr | 5 min | Kok | Pellet | 4.0% | 1.2 |
Övriga ingredienser
| Namn | Mängd | Typ | Användning | Tid |
|---|---|---|---|---|
| Chalk | 4.51 gr | Vattenjustering | Mash | 60 min |
| Baking Soda | 1.88 gr | Vattenjustering | Mash | 60 min |
| Accumash | 951.01 ml | Vattenjustering | Mash | 60 min |
| Passion Fruit Extract | 20.00 ml | Smak | Sekundär | 5 min |
Jäst
| Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur |
|---|---|---|---|---|---|
| Stefon | G01 | Imperial Yeast | Flytande | 75% | 17°C - 23°C |
Mäskning
| Namn | Typ | Vatten | Stegtemperatur | Höjningstid | Stegtid |
|---|---|---|---|---|---|
| Proteinrast | Temperatur | 7.55 L | 42°C | 14 min | 20 min |
| Försockringsrast | Temperatur | 0.00 L | 67°C | 8 min | 90 min |
| Utmäskning | Temperatur | 0.00 L | 78°C | 6 min | 10 min |