Ölrecept
| Mängd | Koktid | IBU | OG | FG | ABV | Kalorier / L | Färg |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 10.0 L | 90 min | 15 | 1.082 SG | 1.010 SG | 9.5% | 743 |
32 EBC
|
Malt
| % | Namn | Mängd | Typ | Färg |
|---|---|---|---|---|
| 38.5% | Pale Malt, Maris Otter (Thomas Fawcett) | 1.20 kg | Malt |
6 EBC
|
| 6.4% | Rye Malt (Weyermann) | 0.20 kg | Malt |
6 EBC
|
| 6.4% | Wheat Malt, Pale (Weyermann) | 0.20 kg | Malt |
4 EBC
|
| 4.8% | Special B Malt | 0.15 kg | Malt |
355 EBC
|
| 3.8% | Gotländsk Rökmalt | 0.12 kg | Malt |
300 EBC
|
| 40.1% | Honey | 1.25 kg | Socker |
2 EBC
|
Humle
| % | Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 11.1% | East Kent Goldings (EKG) | 5 gr | 60 min | Kok | Pellet | 5.0% | 4.8 |
| 22.2% | Ahtanum | 10 gr | 15 min | Kok | Pellet | 6.0% | 5.7 |
| 22.2% | Fuggle | 10 gr | 15 min | Kok | Pellet | 4.75% | 4.5 |
| 22.2% | Ahtanum | 10 gr | 0 min | Kok | Pellet | 6.0% | 0.0 |
| 22.2% | Svalöf Mauritz | 10 gr | 0 min | Kok | Kottar | 2.5% | 0.0 |
Övriga ingredienser
| Namn | Mängd | Typ | Användning | Tid |
|---|---|---|---|---|
| Enbär | 5.00 gr | Krydda | Kok | 0 min |
| Anise, Star | 3.00 gr | Krydda | Kok | 0 min |
Jäst
| Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur |
|---|---|---|---|---|---|
| SafBrew Specialty Ale | T-58 | DCL/Fermentis | Torr | 73% | 16°C - 22°C |
Mäskning
| Namn | Typ | Vatten | Stegtemperatur | Höjningstid | Stegtid |
|---|---|---|---|---|---|
| Inmäskning | Infusion | 4.88 L | 67°C | 2 min | 60 min |
| Utmäskning | Infusion | 2.73 L | 76°C | 2 min | 10 min |