Ölrecept
| Mängd | Koktid | IBU | OG | FG | ABV | Kalorier / L | Färg |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 18.0 L | 90 min | 37 | 1.051 SG | 1.010 SG | 5.4% | 467 |
20 EBC
|
Malt
| % | Namn | Mängd | Typ | Färg |
|---|---|---|---|---|
| 90.0% | Maris Otter (Crisp) | 4.12 kg | Malt |
8 EBC
|
| 7.0% | Crystal 150 | 0.32 kg | Malt |
170 EBC
|
| 3.0% | Wheat, Torrified | 0.14 kg | Malt |
3 EBC
|
Humle
| % | Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 30.6% | Chinook | 22 gr | 60 min | Kok | Pellet | 12.0% | 36.9 |
| 69.4% | Cascade | 50 gr | 0 min | Kok | Pellet | 6.1% | 0.0 |
Övriga ingredienser
| Namn | Mängd | Typ | Användning | Tid |
|---|---|---|---|---|
| Protafloc | 0.50 gr | Klarning | Kok | 10 min |
Jäst
| Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur |
|---|---|---|---|---|---|
| Irish Ale | 1084 | Wyeast Labs | Flytande | 73% | 17°C - 22°C |
Mäskning
| Namn | Typ | Vatten | Stegtemperatur | Höjningstid | Stegtid |
|---|---|---|---|---|---|
| Inmäskning | Temperatur | 13.17 L | 66°C | 22 min | 60 min |
| Utmäskning | Temperatur | 0.00 L | 78°C | 6 min | 10 min |