Ölrecept
| Mängd | Koktid | IBU | OG | FG | ABV | Kalorier / L | Färg |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 10.0 L | 90 min | 34 | 1.073 SG | 1.023 SG | 6.6% | 682 |
91 EBC
|
Malt
| % | Namn | Mängd | Typ | Färg |
|---|---|---|---|---|
| 51.5% | Pale Malt, Maris Otter (Thomas Fawcett) | 1.90 kg | Malt |
6 EBC
|
| 13.6% | Munich | 0.50 kg | Malt |
20 EBC
|
| 9.5% | Chocolate Malt (Thomas Fawcett) | 0.35 kg | Malt |
1001 EBC
|
| 9.5% | Crystal Malt - 60L (Thomas Fawcett) | 0.35 kg | Malt |
118 EBC
|
| 6.5% | Light Dry Extract | 0.24 kg | Extrakt |
16 EBC
|
| 9.5% | Molasses | 0.35 kg | Socker |
158 EBC
|
Humle
| % | Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 7.7% | East Kent Goldings (EKG) | 5 gr | 60 min | Kok | Pellet | 5.0% | 5.2 |
| 30.8% | East Kent Goldings (EKG) | 20 gr | 15 min | Kok | Pellet | 5.0% | 10.2 |
| 23.1% | Nelson Sauvin | 15 gr | 15 min | Kok | Pellet | 12.0% | 18.4 |
| 23.1% | Svalöf Mauritz | 15 gr | 0 min | Kok | Kottar | 2.5% | 0.0 |
| 15.4% | Nelson Sauvin | 10 gr | 0 min | Kok | Pellet | 12.0% | 0.0 |
Övriga ingredienser
| Namn | Mängd | Typ | Användning | Tid |
|---|---|---|---|---|
| Kardemumma | 2.50 gr | Krydda | Kok | 30 min |
| Nutmeg | 1.25 gr | Krydda | Kok | 30 min |
| Vanilj | 1 stycken | Krydda | Sekundär | 0 min |
Jäst
| Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur |
|---|---|---|---|---|---|
| SafAle English Ale | S-04 | DCL/Fermentis | Torr | 73% | 15°C - 24°C |
Mäskning
| Namn | Typ | Vatten | Stegtemperatur | Höjningstid | Stegtid |
|---|---|---|---|---|---|
| Inmäskning | Infusion | 8.08 L | 69°C | 2 min | 45 min |
| Utmäskning | Infusion | 3.23 L | 76°C | 2 min | 10 min |