Ölrecept
| Mängd | Koktid | IBU | OG | FG | ABV | Kalorier / L | Färg |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 18.0 L | 90 min | 79 | 1.056 SG | 1.012 SG | 5.8% | 515 |
22 EBC
|
Malt
| % | Namn | Mängd | Typ | Färg |
|---|---|---|---|---|
| 92.7% | Pale Ale | 4.25 kg | Malt |
6 EBC
|
| 6.1% | Carahell (Weyermann) | 0.28 kg | Malt |
26 EBC
|
| 1.2% | Crystal 400 (Dark Crystal) | 0.05 kg | Malt |
450 EBC
|
Humle
| % | Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 1.3% | Eureka! | 2 gr | 60 min | Kok | Pellet | 18.0% | 6.0 |
| 12.7% | Eureka! | 25 gr | 10 min | Kok | Pellet | 18.0% | 21.8 |
| 35.4% | Eureka! | 70 gr | 20 min | Arom | Pellet | 18.0% | 51.0 |
| 50.6% | Eureka! | 100 gr | 4 dgr | Torrhumling | Pellet | 18.0% | 0.0 |
Övriga ingredienser
| Namn | Mängd | Typ | Användning | Tid |
|---|---|---|---|---|
| Gypsum (Calcium Sulfate) | 2.56 gr | Vattenjustering | Mash | 60 min |
| Epsom Salt (MgSO4) | 2.45 gr | Vattenjustering | Mash | 60 min |
| Salt | 1.01 gr | Vattenjustering | Mash | 60 min |
| MM-Klar | 4.93 ml | Klarning | Kok | 10 min |
Jäst
| Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur |
|---|---|---|---|---|---|
| Safale American | US-05 | DCL/Fermentis | Torr | 76% | 15°C - 24°C |
Mäskning
| Namn | Typ | Vatten | Stegtemperatur | Höjningstid | Stegtid |
|---|---|---|---|---|---|
| Försockringsrast | Temperatur | 16.33 L | 64°C | 20 min | 75 min |
| Utmäskning | Temperatur | 0.00 L | 78°C | 15 min | 10 min |