Ölrecept
| Mängd | Koktid | IBU | OG | FG | ABV | Kalorier / L | Färg |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 26.0 L | 90 min | 40 | 1.044 SG | 1.014 SG | 3.9% | 408 |
38 EBC
|
Malt
| % | Namn | Mängd | Typ | Färg |
|---|---|---|---|---|
| 61.9% | Pale Malt, Maris Otter | 3.65 kg | Malt |
3 EBC
|
| 29.7% | Barley, Flaked | 1.75 kg | Malt |
2 EBC
|
| 8.5% | Rostat Korn (Castle) | 0.50 kg | Malt |
660 EBC
|
Humle
| % | Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 100.0% | Whitbread Golding Variety (WGV) | 60 gr | 90 min | Kok | Pellet | 6.0% | 39.7 |
Övriga ingredienser
| Namn | Mängd | Typ | Användning | Tid |
|---|---|---|---|---|
| Protafloc | 2.46 ml | Klarning | Kok | 10 min |
| Jästnäring | 2.46 ml | Övrigt | Kok | 10 min |
Jäst
| Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur |
|---|---|---|---|---|---|
| Kveik Yeast | M12 | Mangrove Jack's | Torr | 80% | 20°C - 40°C |
Mäskning
| Namn | Typ | Vatten | Stegtemperatur | Höjningstid | Stegtid |
|---|---|---|---|---|---|
| Proteinrast | Temperatur | 22.50 L | 55°C | 20 min | 15 min |
| Försockringsrast | Temperatur | 0.00 L | 67°C | 6 min | 60 min |
| Utmäskning | Temperatur | 0.00 L | 76°C | 5 min | 10 min |