Ölrecept
| Mängd | Koktid | IBU | OG | FG | ABV | Kalorier / L | Färg |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 18.0 L | 90 min | 34 | 1.044 SG | 1.008 SG | 4.7% | 400 |
4 EBC
|
Malt
| % | Namn | Mängd | Typ | Färg |
|---|---|---|---|---|
| 94.1% | Pale Ale, Low Colour Maris Otter (Simpsons) | 4.00 kg | Malt |
2 EBC
|
| 5.9% | Dextrin Malt (Simpsons) | 0.25 kg | Malt |
1 EBC
|
Humle
| % | Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 66.7% | Bramling Cross | 30 gr | 90 min | Kok | Pellet | 6.0% | 28.6 |
| 33.3% | Bramling Cross | 15 gr | 10 min | Kok | Pellet | 6.0% | 4.9 |
Övriga ingredienser
| Namn | Mängd | Typ | Användning | Tid |
|---|---|---|---|---|
| Chalk | 6.79 gr | Vattenjustering | Mash | 60 min |
| Epsom Salt (MgSO4) | 0.94 gr | Vattenjustering | Mash | 60 min |
| Baking Soda | 0.51 gr | Vattenjustering | Mash | 60 min |
| Calcium Chloride | 0.24 gr | Vattenjustering | Mash | 60 min |
| Gypsum (Calcium Sulfate) | 0.05 gr | Vattenjustering | Mash | 60 min |
| Protafloc | 0.50 gr | Klarning | Kok | 20 min |
| Jästnäring | 2.46 ml | Övrigt | Kok | 10 min |
Jäst
| Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur |
|---|---|---|---|---|---|
| Irish Ale Yeast | WLP004 | White Labs | Flytande | 72% | 18°C - 20°C |
Mäskning
| Namn | Typ | Vatten | Stegtemperatur | Höjningstid | Stegtid |
|---|---|---|---|---|---|
| Inmäskning | Temperatur | 12.22 L | 67°C | 22 min | 90 min |
| Utmäskning | Temperatur | 0.00 L | 78°C | 6 min | 10 min |