Ölrecept
| Mängd | Koktid | IBU | OG | FG | ABV | Kalorier / L | Färg |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 18.0 L | 90 min | 33 | 1.059 SG | 1.012 SG | 6.2% | 542 |
10 EBC
|
Malt
| % | Namn | Mängd | Typ | Färg |
|---|---|---|---|---|
| 86.7% | Balder Pilsner | 4.80 kg | Malt |
2 EBC
|
| 4.1% | Carared (Weyermann) | 0.23 kg | Malt |
24 EBC
|
| 1.0% | Caramunich Malt | 0.06 kg | Malt |
56 EBC
|
| 8.2% | Candi Syrup, Golden | 0.45 kg | Extract |
5 EBC
|
Humle
| % | Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 62.1% | Styrian Goldings | 36 gr | 90 min | Kok | Pellet | 5.4% | 27.0 |
| 25.9% | East Kent Goldings (EKG) | 15 gr | 15 min | Kok | Pellet | 5.0% | 4.8 |
| 12.1% | East Kent Goldings (EKG) | 7 gr | 5 min | Kok | Pellet | 5.0% | 0.9 |
Övriga ingredienser
| Namn | Mängd | Typ | Användning | Tid |
|---|---|---|---|---|
| Chalk | 7.62 gr | Vattenjustering | Mash | 60 min |
| Lactic Acid | 5.00 ml | Vattenjustering | Mash | 80 min |
| Baking Soda | 4.33 gr | Vattenjustering | Mash | 60 min |
| Epsom Salt (MgSO4) | 2.01 gr | Vattenjustering | Mash | 60 min |
| Calcium Chloride | 1.01 gr | Vattenjustering | Mash | 60 min |
| Protafloc | 0.50 gr | Klarning | Kok | 15 min |
| Jästnäring | 2.46 ml | Övrigt | Kok | 15 min |
| Orange Peel, Bitter | 15.00 gr | Krydda | Kok | 15 min |
Jäst
| Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur |
|---|---|---|---|---|---|
| Rustic | B56 | Imperial | Flytande | 74% | 20°C - 27°C |
Mäskning
| Namn | Typ | Vatten | Stegtemperatur | Höjningstid | Stegtid |
|---|---|---|---|---|---|
| Protein rest | Temperatur | 11.50 L | 55°C | 25 min | 20 min |
| Inmäskning | Temperatur | 0.00 L | 66°C | 20 min | 90 min |
| Mash Step | Temperatur | 0.00 L | 72°C | 3 min | 20 min |
| Utmäskning | Temperatur | 0.00 L | 78°C | 7 min | 10 min |